Comunicat privind activitatea CJEx 12.12.2020

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Stimați părinți,

Dragi elevi,

Dragi colegi profesori,

Întrucât Ministerul Educației și Cercetării a dorit unificarea tuturor Centrelor Județene de Excelență (înființate în diverși ani și fiecare cu un Ordin de Ministru separat, cu Regulamente individuale etc) sub o singură cupolă, a emis în data de 9 noiembrie 2020 un Ordin de desființare a vechilor CJEx și reînființare a celor noi, cu un unic Regulament. Prin urmare, și CJEx Brașov a trebuit să se supună acestei exigențe legale. Din 9 noiembrie 2020, CJEx, cu tot ce însemna el, și-a încetat activitatea, urmând ca noul CJEx Brașov să-și înceapă activitatea imediat ce toate formalitățile care țin de respectarea legii vor putea fi gata. Acest fapt înseamnă că toate activitățile desfășurate după data de 9 noiembrie și până în prezent sunt legale, dar nu vor putea fi plătite de către autoritățile ce finanțau activitatea CJEx. Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, împreună cu Conducerea CJEx a căutat îndelung, de-a lungul unor zile, căi legale de reînființare, posturi didactice de finanțat, soluții în legătură cu activitatea elevilor și profesorilor, atât pentru această perioadă de „no man’s land”, cât mai ales pentru noul CJEx. Astfel, a fost stabilită la nivelul IȘJ Brașov modalitatea de funcționare a noii unități școlare conexe, au fost făcute demersuri la Primăria Municipiului Brașov pentru stabilirea unei (noi) modalități de finanțare, cf. Ordinului MEC, a avut loc o videoconferință cu profesorii CJEx, în care toate aceste infomații au fost comunicate etc.

Dorința IȘJ Brașov și a Conducerii CJEx este ca activitatea cadrelor didactice cu elevii să continue, netulburate de aceste schimbări, pentru a materializa interesul științific al elevilor, calitățile lor deosebite, pasiunile lor pentru domeniul în care sunt instruiți. În acest scop, IȘJ Brașov și Conducerea CJEx au solicitat domnilor profesori continuarea activității – chiar și sub forma unui voluntariat profesional – până la identificarea unor metode legale de remunerare a acestei activități.

Prin urmare, credem că activitatea CJEx Brașov va continua după cadrul stabilit până acum, în interesul elevilor excepționali pe care îi avem, că profesorii își vor face în continuare munca lor pentru obiectivele stabilite, că Direcțiunea va finaliza în scurt timp demersurile de reînființare și că performanța va fi cel puțin la fel de importantă ca în anii precedenți. Căci, într-o situație excepțională, de pandemie, a venit o altă situație excepțională, de reorganizare. Ne dorim ca activitatea didactică să nu aibă de suferit, activitatea științifică să fie susținută și rezultatele obținute să ofere gustul victoriei celor ce au muncit.

Vă dorim, stimați părinți, dragi elevi, dragi colegi profesori sănătate și putere de muncă, astfel ca activitățile dvs. să fie mereu încununate de lauri!

Sărbători fericite tuturor!